To inspirerende gründere: Møt damene i Losen Studio.

To inspirerende gründere: Møt damene i Losen Studio.

Lene Buch

08. mar 2022

Norge regnes for å være et av verdens mest likestilte land, og det finnes mange gode krefter som trekker oss stadig videre i veien mot likestilling. Til tross for at likestillingen i Norge står sterkt er det fortsatt tydelige kjønnsforskjeller når det kommer til områder som lønn, lederstillinger og grad av deltidsarbeid. Det også et faktum at den kvinnelige andelen styreledere er 11%, og kun 3 av 10 gründere er kvinner.

Møt to inspirerende kvinner som tør å satse

På denne viktige dagen, kvinnedagen 8. mars, gir vi derfor en ekstra honnør til kvinnelige gründere. En av Nortel sine viktige samarbeidspartnere er Agnete Måseidvåg og Guro Synes i Losen Studio, et designbyrå startet og drevet av kvinner.  

«Nortel er avhengig av gode partnere - både de små og de store. Det tette samarbeidet med Losen har vært sentralt i vårt arbeid for å videreutvikle vår visuelle profil og skape den identiteten vi er så stolte av. Gründere i oppstartsfasen er også avhengig av å gi det lille ekstra for å etablere de langsiktige samarbeidene, og det har Agnete og Guro virkelig gjort gjennom arbeidsinnsats, lidenskap og en brennende entusiasme.»

Lene Buch, Markedsdirektør i Nortel.

Damene i Losen - det handler om menneskene 

Guro og Agnete har begge to lang fartstid som designere, og etter mange år som ansatt i ulike designbyråer begynte så smått drømmen om å skape sin egen arbeidsplass å melde seg. I 2021 var Losen Studio en realitet etter at damene valgte å ta steget – det har de aldri angret på siden. «Hvorfor har vi ikke gjort dette før» er den mest brukte setningen av både oss og veldig mange andre gründere vi har møtt.

Arbeidsplassen til Losen sjongleres mellom PIR Cowork i Ålesund og Devoldfabrikken på Sula, noe som i oppstarten umiddelbart ga viktige bekjentskap, oppdrag og nye kunder.

Timingen i livet gjorde at det passet å starte for oss selv, og vi hadde opparbeidet oss en kompetanse som gjorde at vi følte oss trygge på at vi kunne levere.

Guro Synes, Losen Studio

Med stø kurs framover

Det er full fart i bedriften, og skuta styres støtt. De to damene kaller Losen for et samarbeidsbyrå. I det å være et samarbeidsbyrå ligger en måte å jobbe på som handler om å kunne trekke inn de ressursene som er nødvendige for å få et prosjekt i havn. I forhold til kunder betyr det at Losen er tett på gjennom hele prosessen fra ide, gjennomføring til videre oppfølgning. I hverdagen er Agnete og Guro helst ute hos kunder og jobber. Det er viktig for å komme tett på folkene og prosessene. For damene i Losen handler det om å kunne snakke med folk, og de er opptatt av at kommunikasjonen de driver med skal være ærlig og rett fram.

«Agnete og Guro er et godt eksempel på dyktige kvinner som tør å satse. Jeg håper at flere kvinner tør å ta mer plass, satser på gründerdrømmen, starter egne selskap og er med på å skape morgendagens arbeidsplasser.»

Lene Buch, Markedsdirektør i Nortel.

 Losen Studio sine tips til kvinner som går med en gründerdrøm

For Losen Studio er hverdagen er fylt med ny læring. De erfaringene damene i Losen har gjort seg som gründere i egen bedrift har kun gitt mersmak, og de oppfordrer alle som går med en gründer i magen til å satse.

  • Tør å satse! Og ikke minst - tør å feile. Det er feilene du husker og lærer mest av.
  • Nettverk! Vær nysgjerrig på kompetansen til andre – plutselig har man en ny relasjon, samarbeidspartner eller sparringspartner for hånda.
  • Sjekk om det kan settes vekk tjenester bedriften ikke trenger å bruke tid på. Koble på digitale systemer som gjør at hverdagen flyter.
  • Hardt arbeid gir resultater. Vær tålmodig, ikke gi opp.
  • Ta en avsjekk med familien. Gründerlivet blir fort en livsstil og til tider 24/7.

“Vi ønsker å oppfordre flere kvinner til å starte egne bedrifter. Hvis vi kan inspirere bare én kvinne til å gjøre det, så har vi gjort noe bra.”

Agnete Rønning Måseidvåg, Losen Studio

 

Trenger du en god mobilløsning? Utforsk Nortels abonnementer