Trygg mobilbruk i utlandet

Trygg mobilbruk i utlandet

Lene Buch

14. okt 2022

Skal du ut å reise? Om du skal utenlands er det et par ting det kan være greit å huske på i forhold til mobilabonnementet ditt. Vi gir deg oversikt over alt du trenger å vite her.

 

Sjekkliste før du reiser på tur:

  • Husk din PIN- og PUK-kode. Plutselig blir telefonen tom for strøm og du må taste inn koden når den skrus på igjen. Som Nortel kunde finner begge disse kodene i Mitt Nortel appen.
  • Gå inn på innstillingene på telefonen din og sett valg av operatør til automatisk.
  • Vær forsiktig med å koble deg til usikre nettverk når du er på ferie. Mange steder tilbyr gratis Wifi, men det kan være greit å være litt kritisk til hvor man benytter seg av dette. 
  • Ringe hjem til Norge når du er i utlandet? Skal du ringe et norskt nummer må du huske å taste +47 først.
  • Skulle du være så uheldig å miste telefonen din når du er på tur så tilbyr vi eSIM. Det vil si at du kan kjøpe deg en ny telefon som støtter eSIM der du er, og bestille eSIM via Min Side.
  • Husk at på cruiseskip, danskebåten eller fly så blir man koblet til satellitt-nettverk, som har andre priser enn EU/ØS og resten av verden.

 

Disse prisene gjelder for Nortel kunder i utlandet: 

EU/ EØS, Storbritannia og Sveits

I EU/ EØS, Storbritannia og nå også Sveits, kan alle Nortel kunder bruke telefonen på akkurat samme måte som i Norge. Det vil si, har du et abonnement på for eksempel 10 GB i måneden, får du også 10 GB i disse landene. Har du abonnementet Grenseløs får du 60 GB i måneden om du befinner deg i EU/EØS, Storbritannia og Sveits.

Utenfor EU/ EØS, Storbritannia og Sveits

Skal du utenfor EU/ EØS, Storbritannia eller Sveits er det litt andre regler som gjelder. Da må du nemlig kjøpe ekstra surfepakker. I Mitt Nortel appen eller på nettsiden vår kan du enkelt søke opp hvilket land du skal reise til og få vite hvilken sone dette landet tilhører. Deretter kjøper du en surfepakke til den sonen som gjelder dit du skal. Surfepakkene er gyldig i 7 døgn. Det er også litt andre priser på inn- og utgående anrop og SMS når du reiser til slike land. Se fullstendig oversikt over utlandspriser her. 

Cruiseskip, danskebåten eller ut å fly?

Befinner du deg på et cruiseskip eller ombord i et fly bør du være litt ekstra oppmerksom. Om bord på ferger, for eksempel mellom Norge og Danmark eller Tyskland, havner du i et satellitt-nettverk som har andre priser enn EU/ EØS og resten av verden. Det samme gjelder på fly. Vi sender deg en SMS når du kommer inn i et satellitt-nettverk slik at får en påminnelse på at det kan være lurt å skru av mobildata til du er kommet fram.Som du ser er det null stress med mobildata i utlandet, enten du skal hit eller dit. Pakk kofferten og kos deg på ferie uten å bekymre deg for mobilabonnementet ditt. Vi ønsker deg en grenseløs god tur!

 

Ikke Nortel kunde enda?

Har du spørsmål om Nortel, våre abonnement og tjenester? Les mer om abonnementene våre, eller book tid til en uforpliktende samtale med våre bedriftsrådgivere

Les om våre mobilabonnement