Trygg mobilbruk i utlandet

Trygg mobilbruk i utlandet

Lene Buch

25. mai 2022

Skal du endelig ut å reise? To år med strenge restriksjoner er lagt bak oss, og endelig kan vi utforske verden igjen! Om du skal reise utenlands er det et par ting det kan være greit å huske på i forhold til mobilabonnementet ditt. Siden det er enkelt å være kunde hos Nortel gir vi deg oversikt over alt du trenger å vite her.

 

Mobilbruk i EU/ EØS og Storbritannia

I EU/ EØS og Storbritannia kan alle Nortel kunder bruke telefonen på akkurat samme måte som i Norge. Det vil si, har du et abonnement på for eksempel 10GB, får du også 10GB i EU/ EØS og Storbritannia. Har du vårt mest populære abonnement Grenseløs får du hele 27GB om du skal ut å reise i noen av disse landene. 

 

Mobilbruk utenfor EU/ EØS og Storbritannia

Skal du utenfor EU/ EØS og Storbritannia er det litt andre regler som gjelder. Da må du nemlig kjøpe ekstra datapakker. I Mitt Nortel appen eller på nettsiden vår kan du enkelt søke opp hvilket land du skal reise til og få vite hvilken sone dette landet tilhører. Deretter kjøper du en surfepakke til den sonen som gjelder dit du skal. Surfepakkene er gyldig i 7 døgn. Det er også litt andre priser på inn- og utgående anrop og SMS når du reiser til slike land. Se oversikt på nettsiden vår.

 

Skal du på cruiseskip eller danskebåten i sommer?

Da er det nemlig også et par ting du burde være ekstra oppmerksom på. Om bord på ferger, for eksempel mellom Norge og Danmark eller Tyskland, havner du i et satellitt-nettverk som har andre priser enn EU/ EØS og resten av verden. Det samme gjelder på fly. Dette kan være litt greit å tenke på før du reiser avgårde, så slipper du en ganske kjip, dyr regning i posten når ferien er over. Vi sender deg en SMS når du kommer inn i et satellitt-nettverk slik at får en påminnelse på at det kan være lurt å skru av mobildata til du er kommet fram.

 

Sjekkliste før du reiser på tur:

  • Husk din PIN- og PUK-kode. Plutselig blir telefonen tom for strøm og du må taste inn koden når den skrus på igjen. Du finner begge disse kodene i Mitt Nortel appen.
  • Gå inn på innstillingene på telefonen din og sett valg av operatør til automatisk.
  • Ringe hjem til Norge når du er i utlandet? Skal du ringe et norskt nummer må du huske å taste +47 først.
  • Skulle du være så uheldig å miste telefonen din når du er på tur så tilbyr vi eSIM. Det vil si at du kan kjøpe deg en ny telefon som støtter eSIM der du er, og bestille eSIM via Min Side.
  • Vær forsiktig med å koble deg til usikre nettverk når du er på ferie. Mange plasser tilbyr gratis Wifi, men det kan være greit å være litt kritisk til hvor man benytter seg av dette.

 

Som du ser er det null stress med mobildata i utlandet, enten du skal hit eller dit. Pakk kofferten og kos deg på ferie uten å bekymre deg for mobilabonnementet ditt. Vi ønsker deg en grenseløs god tur!

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev.  Meld deg på her.