Skal sentralbordet ha ferie?

Skal sentralbordet ha ferie?

Lene Buch

21. jun 2022

Sommeren nærmer seg med stormskritt. Kanskje skal du reise utenlands for første gang på en stund? Før du pakker kofferten og stikker av gårde er det et par ting som kan være greit å huske på før du reiser.

Alle bedrifter er forskjellige og med ulike behov. Noen holder helt stengt i ferien, noen med redusert drift, mens andre holder det gående som normalt gjennom hele sommeren.

Hvis du allerede er Nortel kunde kan du selv gjøre endringer i sentralbordet. Du finner brukerveiledninger vi har laget her. Uansett hvilket behov du og din bedrift har så hjelper vi deg å gjøre de endringene du ønsker før ferien. Send en mail til support@nortel.no i god tid før endringene skal gjøres, så ordner vi det for deg. Vær tydelig i mailen på hva som skal endres, og når det skal endres. For eksempel: “Sentralbordet skal ha åpningstid hverdager kl 9-15, fra og med 01.07 til og med 14.07.” Når man først finner ut av det er det ikke så komplisert, men vi skjønner at ikke alle har tid til å fikse slike ting selv. Trenger du ny lydmelding må du gi beskjed om dette også. Vi sender deg en tilbakemelding når alt er gjort - så er du klar for ferien.  

 

Rydd opp og sett på autosvar på mailen 

En annen ting som kan være lurt å tenke på før du logger av er mail-innboksen din. Får du mye mail er det greit å legge til et autosvar om at du er på ferie, og kanskje henvise til en annen mail eller telefonnummer man kan kontakte om noen trenger hjelp. En annen ide er å automatisk videresende all mail til en annen adresse når du har ferie. Dette kan særlig være lurt om man for eks. jobber innen kundeservice hvor kundene forventer svar ganske kjapt. Ofte trenger man svar eller hjelp til noe med en gang, og kan da ikke vente i tre uker før man hører noe. 

 

Ha nok data - last ned Mitt Nortel appen

Ingenting er kjedeligere enn å gå tom for data når du skal dele et bilde av deg og kjæresten fra stranda, eller når det er to timer igjen av bilturen til hytta og barna er rastløse i baksetet. Det er viktig å logge av i ferien, og bare være til stede og nyte - men i dagens digitale verden  kan det også være greit å sørge for å ha nok data. Ofte bruker man mye tid på Google Maps, research på nett når du skal sjekke ut fine plasser å spise i Italia eller hvor nærmeste turisthytte befinner seg. Plutselig får du en regnværsdag eller to, og må tilbringe tid innendørs. Alle disse tilfellene krever mobildata, så sørg for at du har nok før ferien så slipper du stresse!

Det er her Mitt Nortel appen kommer inn i bildet. I appen får du nemlig mulighet til å kjøpe ekstra datapakker, surfepakker til utlandet, se pin/puk og se oversikt over eget forbruk. 

Skulle det være noe i løpet av sommeren er det bare å ta kontakt med vår supportavdeling. Vi er her for å hjelpe deg. 

God sommer fra alle oss i Nortel.

 

5 tips til ting du bør huske før laptopen lukkes igjen og telefonen går i  flymodus.