Reiseekspert Odd Roar Langes favorittapper

Reiseekspert Odd Roar Langes favorittapper

Lene Buch

01. jul 2022

Han er en av Norges fremste reiselivseksperter og har 280 apper på telefonen. Odd Roar Lange  kjent som «The Travel Inspector» - deler gjerne sine nyttigste med deg.

Utenlandstrangen tar seg opp hos nordmenn etter corona-nedstengingen. Samtidig er det kaos på mange av verdens store flyplasser, med timelange innsjekkingskøer og innstilte flyvninger. Det gjør at det er viktig å ha oversikt over alternativer og muligheter hvis det skulle oppstå problemer med flyreisen.

- I sommer er mine to første anbefalte apper knyttet til flyvninger, sier Odd Roar.

 

- Google Flight er en god app når det gjelder å finne gode reiseruter, også om du trenger å gjøre om på allerede planlagte reiser. Den finner også alternativer, foreksempel dagen før eller dagen etter, dersom det er billigere, forteller han.

En annen flyapp han anbefaler, er Flight Aware. Denne appen gir deg oversikt over fly som er forsinket eller kansellert.

- Det er en veldig nyttig app for å kunne væretidlig ute med tanke på reiseplanlegging og ombooking, sier han.

 

Alle regler i en app

Reiseklar er utenriksdepartementets app med reiseinformasjon, land for land. Her finner du info om koronaspørsmål ved utenlandsreiser, bistand på reise, reisregistrering og info om passregler pluss mye mer

Hvis du først er kommet trygt frem til reisemålet i utlandet, er det fint å ha Visa Travel Tool tilgjengelig.

- Den regner raskt om prisen på varer og tjenester i utlandet til norske kroner, slik at du lettere har kontroll på ferieøkonomien, sier Odd Roar.

Neste på Odd Roars liste er Google Earth.

- En fantastisk funksjon når det kommer til reiseplanlegging. Å bruke denne i 3D er det nærmeste man kommer å reise på ordentlig, forklarer Odd Roar, og legger til:

- Her kan man både gjenoppleve tidligere reisemål og nyoppdagede kommende.

Hvor ofte har du ikke vært på jakt etter et offentlig toalett uten å finne ett, spør Odd Roar før han peker på neste app, Wheelmate:

- Denne appen er egentlig beregnet på toalett som er tilpasset funksjonshemmede. Men den fungerer utmerket for alle – og har reddet meg mang en gang.

 

Et hav å velge fra

Det finnes mange gode apper som kan være nyttige å laste ned om du skal ut å reise. I tillegg til de Odd Roar Lange trekker frem her, kan vi nevne apper som AirBnb, Booking.com, Hotels.com eller Trivago som gir deg en enkel oversikt over steder å overnatte. 

Momondo, Skyscanner, Kiwi.com eller KAYAK kan hjelpe deg med å finne de billigste reisene til ditt reisemål, og Uber, Bolt, Easytaxi eller Jiptaxi kan ofte være gode alternativer til lokale taxier.

Å laste ned noen underholdningsapper på telefonen din før du reiser er heller ikke så dumt. Flyturen eller ventetiden på flyplassen går litt raskere om du har noe å styre med. På AppStore eller Play Store finner du alt fra kryssord, sudoku, podkaster, strømmetjenester og spill du kan spille enten alene eller mot andre. 

 

Odd Roar Lange er en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister og reiselivseksperter, og er kjent som The Travel Inspector / thetravelinspector.no. Lange har i en årrekke vært reiselivsjournalist både i nasjonale og internasjonale medier, og er i dag kjent som reiseekspert i TV, radio, aviser, fagpresse og magasiner.  Han har skrevet en rekke inspirasjonsbøker og fagbøker om reiser og reiseliv. Odd Roar Lange er i tillegg en erfaren og mye benyttet foredragsholder, debattleder og konferansier som er kjent for sine inspirerende, hardtslående, og motiverende innlegg med fokus på reisemålsutvikling og fremtidens reiseliv.

 

Ta ferie med god samvittighet. Følg disse tipsene før du lukker igjen laptopen.