sms-svindel

Vær på vakt, det er høysesong for SMS-svindel i julestria

Vær på vakt, det er høysesong for SMS-svindel i julestria

Lene Buch

30. nov 2021

"Pakken er på vei, sjekk link her" - eller? Ikke trykk på lenker i SMS – før du er helt sikker. Det er budskapet fra Nkom etter massive angrep mot mobiltelefoner, privat informasjon og kontoer den siste tiden.

Nå når det nærmer seg jul er det spesielt SMS om henting av pakker svindlerne prøver å utnytte. Om du får en SMS med «pakken din er på vei» må du være ekstra oppmerksom, meldingene er nå også på norsk og blir stadig vanskeligere å avsløre. Angrepet vi opplever nå er et såkalt flubot- angrep hvor svindlerne ber deg klikke på lenker og laste ned apper for å hente pakker og høre talemeldinger. Dersom flubot installeres på telefonen laster den ned personlige detaljer og vil prøve å lure brukeren til å gi fra seg nettbank opplysninger. Det vil også bli sendt ut et stort antall SMS fra ditt telefonnummer med svindel SMS for å spre angrepet videre.

Vårt råd er:
Ikke klikk på lenker i SMS om du ikke vet hva det gjelder. Gå heller inn på nettsiden til avsender for å sjekke.


Hva skjer om du klikker på lenken? 
Om du klikker på lenken og lastet ned en applikasjon, holder det ikke å kun slette appen. Du må raskest mulig tilbakestille telefonen din til fabrikkinnstillingene.

Ny teknologi hindrer svindelanrop. Les mer her

 

Les mer og bestill Grenseløs