Påsketur på fjellet med Nortel

Med mobilen på påsketur- tipsene du trenger!

Med mobilen på påsketur- tipsene du trenger!

Lene Buch

13. apr 2022

Enten du skal jobbe eller ta deg en velfortjent påskeferie i år, er du sikret nok data med abonnement fra Nortel. Telenor-dekning og en datapakke som passer ditt behov sørger for at du er tilgjengelig fra hvor som helst, når som helst

Påskeferie er for mange ensbetydende med å tilbringe tid på hytta eller fjellet, jakte påskeegg, spise god mat og gå lange turer på ski. For andre blir det endel jobbing med litt fri mellom slagene. 

Med full Telenor-dekning hos Nortel er du sikret den beste dekningen, slik at du kan bruke mobiltelefonen uansett hvor du er. En test utført av Ookla viser at Telenor har Norges raskeste 5G-nett. Dette gir deg trygghet enten du skal ut i skiløypene eller svare på e-post fra hytta. 

Det er viktig å ta forhåndsregler før du beveger deg ut i påskefjellet. Værmeldinger kan være upresise, og du vet aldri hva slags vær du kan komme ut for. Sjekk alltid for snøskredfare i området du skal på tur. Mobilen er et fint hjelpemiddel, men den er ikke nødvendigvis alltid til å stole på. Så, hvordan kan du da forberede deg best mulig? Her er tipsene du trenger når du oppholder deg i påskefjellet i ferien:

  • Er det dekning der du skal? Noen områder i fjellheimen har dårligere dekning enn andre, men med Nortel er du sikret Telenor-dekning der du er. Sjekk Nortels dekningskart før du drar på tur. 
  • Går du litt opp i høyden får du ofte bedre dekning
  • Start turen med fulladet batteri, og sørg alltid for at du har nok til å komme deg hjem igjen. En fulladet nødlader er heller ikke dumt å ha i sekken.
  • Vær oppmerksom på at kulde og minusgrader påvirker batterikapasiteten. Oppbevar derfor mobil, og eventuelt ekstra batteri, varmest mulig. Er det vått vær lønner det seg å ha en vanntett innpakning rundt mobilen.
  • Får du ikke ringt? Prøv å sende tekstmelding i stedet, for de kommer ofte lettere gjennom enn telefonsamtaler.
  • Kle deg etter forholdene, og ikke glem de offisielle norske fjellvettreglene.
  • Sist, men ikke minst - last ned Hjelp 113-appen, i tilfelle uhellet skulle være ute.

Lær deg triks som kan redde liv

Både Android og iOS har smarte triks du kan benytte deg av på mobilen din. I innstillingene finner du funksjoner som gjør at du blant annet kan dele medisinsk nødinformasjon, automatisk sende meldinger til nødkontaktene dine, og dele lokasjonen din. 

Skulle du havne i en nødsituasjon kan telefonen din vise livreddende medisinsk informasjon, om du har allergier, eller hva slags blodtype du har. Denne informasjonen kan også gjøres tilgjengelig selv om telefonen er låst. De nyeste telefonene kan i tillegg sende meldinger automatisk til nødkontaktene dine, og dele den nåværende posisjonen din sånn at de som mottar meldingene dine enklere kan hjelpe deg. Noen enkle trykk i innstillingene dine kan faktisk være med på å redde livet ditt.

Et enklere hytteliv

Skal du tilbringe mye tid på hytta, er du sikret nok data enten du jobber, spiller eller surfer på nett med abonnement fra Nortel. Du slipper også å forsvare databruken din overfor arbeidsgiver, for om du skulle gå tom, kan du enkelt kjøpe ekstra datapakker via Mitt Nortel-appen uten å måtte belaste arbeidsgiver. Du får selvfølgelig alltid den samme hastigheten og dekningen du har blitt vant til. 

Og du? 

Husk å legge fra deg mobilen noen ganger også, da - og bare nyt påsken!