Maskiner trenger også SIM-kort

Maskiner trenger også SIM-kort

Lene Buch

29. mar 2023

Maskinentreprenøren PK Strøm har rundt 80 abonnementer hos Nortel. Flere av SIM-kortene er plassert i maskinparken.

Funksjonelt sentralbord 

- Vi har hatt Nortel som mobilleverandør i snart ett år, og det fungerer veldig fint. Vi har vurdert mobilt bedriftsnett, men foreløpig har vi et tradisjonelt sentralbord, forteller prosjektleder Vidar Larsen i PK Strøm. 

PK Strøm driver innenfor vei, vann og kloakk, grunnarbeid, fjellsprengning og landmåling. I mye av arbeidet brukes gravemaskiner og bulldosere, samt rigger i forbindelse med sprengning. På vinterstid er også brøyting en av tjenestene. PK Strøm har oppdrag både for offentlige og private virksomheter. 

 pkstrom2

 

God dekning er viktig for jobbhverdagen 

- Det er ikke bare pris alene som er grunnen til at vi byttet. Vi hadde også et krav om Telenor-dekning siden vi har prosjekter flere steder som ikke er i såkalte kjerneområder, sier Larsen. Med SIM-kort fra Nortel får maskinene våre hentet mobildata og får nøyaktige korreksjonsdata på GPS-signalene, sier prosjektleder Vidar Larsen i PK Strøm.  

Det er avgjørende at GPS-koordinatene er korrekt. Vi er avhengig av nøyaktighet på cirka to centimeter, ikke åtte meter.  
- Larsen 

Prosjektlederen setter også pris på at de har liggende ubrukte SIM-kort som bedriften selv kan aktivere. På denne måten kan bedriften raskt tilpasse seg om de plutselig skulle trenge å koble en maskin på mobilnettet, eller om en ny kollega har behov for SIM-kort. 

 

Fremtidens kommunikasjonsløsning?

Les om Bedriftsnett

 

Har du spørsmål om Nortel, våre abonnement og tjenester? Les mer om dekningenabonnementene våre, eller send inn skjemaet