Gjør Norgesferien bedre med disse appene

Gjør Norgesferien bedre med disse appene

Lene Buch

03. jul 2023

Enten du skal reise, jobbe innimellom feriedagene eller ta helt fri: Mobilen kan bli din gode hjelper og gjøre ferien enda bedre.

Praktiske apper
Underholdning
Apper til turen
Navigasjon
Kommunikasjon
Hold deg og mobilen trygg

 

Årets rapport fra Virke Reiseliv viser at nesten 7 av 10 nordmenn planlegger sommerferie i år. 50% av disse sier de skal tilbringe ferien utenlands. Det vil si at det fortsatt er veldig mange oss som skal bruke vårt langstrakte, vakre land som sin feriedestinasjon i år også. Vi har samlet noen gode tips til deg som skal tilbringe ferien i en av Norges mange vakre fjell, fjorder eller byer.


Det praktiske:

  • Dagens vær finner du ved å se ut av vinduet, men hvordan blir det de neste timene og dagene? Yr, Storm, Pent og andre værapper er essensielle for å følge med på hvordan været utvikler seg der du er.
  • Skal du reise kollektivt i sommer kan du laste ned appen Entur. Her får du hele Norges kollektivtilbud samlet i en app!
  • Yelp og OpenTable er de mest brukte appene for å finne restauranter, se hvor fornøyd tidligere besøkende har vært eller finne anbefalinger.
  • Nortel appen er essensiell for å passe på at man ikke overgår abonnementsgrensen – eller enda bedre, for å kunne bestille mer dersom man har behov for det.

Av hensyn til hyggen:

  • Apper som Storytel, Fabel eller Audible gjør at du kan slappe helt av, samtidig som du lytter til dine favorittbøker i sommer.
  • Dersom du foretrekker å lese selv, men ikke ønsker å fylle bagasjen med ekstra vekt kan Kindle, Goodreads eller Apple Books være midt i blinken.
  • God musikk eller en podcast på øret er et must for de fleste: last ned innhold på forhånd, eller stream direkte på apper som Spotify, Podimo, Podme eller Apple Music.
  • Ulike streamingtjenester, fra Disney+, HBO og Netflix til TV2 Play, discovery+ og NRK TV gjør at man kan følge med på sommerens sportsbegivenheter eller slappe av med en serie eller film.
  • I dag har de fleste aviser og radiokanaler egne apper for å følge med på nyhetsstrømmen. Appen PressReader gir deg en oppsummering av nyheter fra aviser i hele verden. NRK, TV2, VG, Aftenposten, Dagens Næringsliv og E24 har også egne apper.

For turferien:

  • UT- hele Norges turplanlegger gir deg oversikt over merkede turruter, sykkelturer og fotturer over hele landet.
  • Visit Norway hjelper deg å planlegge Norgesferien din. Her finner du forslag til aktiviteter, hotell, restauranter, attraksjoner og mye mer.
  • Viltappen er laget av det Svenska Jägerförbundet, og er veldig kjekk å ha med på tur om du skal ferdes i skog og fjell.  Appen gir deg informasjon om  dyrene du kan komme til å se, høre eller se sporene av ute i naturen.

 

Apper for å navigere:

  • Google Maps, Apple Maps, Google Earth eller MAPS.ME er alle apper hvor du enkelt kan finne fram dit du vil. Appene gjør det også mulig å lagre steder, se anbefalinger eller søke opp mulige steder å dra. Dersom du går tom for, eller ikke har mulighet til å kjøpe mer data kan det være nyttig å laste ned kartene.
  • På appen Norgeskart kan du navigere deg rundt dersom du har god dekning og tilstrekkelig med data på mobilen – for eksempel om du har Nortel-abonnement med grenseløs data.
  • Med sjøkart fra Gule Sider kan du navigere, planlegge og logge båtlivet ditt. Skal du laste ned appen heter den nå Skippo.

 

Apper for å kommunisere:

  • Apper som Google Translate eller Camera Translator kan være praktisk å ha på utenlandsturen om du trenger hjelp, skal bestille på en lokal restaurant eller bare ønsker å lære deg nye ord. Ønsker du å ta det enda ett steg kan du jo prøve deg på apper som Duolingo eller Babbel for å lære deg noen gloser på forhånd, eller mens du er på tur?
  • Meldingstjenester som iMessage, Messenger, WhatsApp eller Viber er lure å ha for å kunne kommunisere enklest mulig med venner og familie, særlig dersom de også er i utlandet. Med Nortels Grenseløse mobilabonnement har du 60 GB data i EU og EØS inkludert, og det er alltid gratis å ringe eller sende melding herfra til norske numre.

 

 Apper for å holde deg og mobilen trygg:

  • De fleste forsikringsselskap har i dag apper som gjør det enkelt å finne forsikringskort, samt å se hva som er inkludert i for eksempel reiseforsikringen.
  • VPN (Virtual Private Network) eller antivirus-apper som NordVPN og Avast gjør at du føle deg enda tryggere på at du surfer trygt og anonymt.
  • Dersom uhellet skulle være ute og du mister telefonen, eller mistenker at den er stjelt er det nyttig å ha apper som Find My iPhone, Find My Phone eller Tile som gjør at du kan koble deg til og se hvor eiendelene dine er.

 


Og du? Husk å sørge for nok data før du reiser på tur! Med Nortel appen kan du enkelt følge med på databruker din. I tillegg kan du kjøpe ekstra data om du skulle gå tom. Med abonnementet vårt Grenseløs er du klar for det meste ferien måtte by på, her har du nemlig hele 10 GB data hver dag. Da slipper du bekymre deg over tomme datapakker når du er på reise. Alle våre mobilabonnement har selvfølgelig Telenor-dekning, slik at du kan føle deg trygg på at du kan kommunisere og surfe i alle Norges kriker og kroker. 

 

Ta ferie med god samvittighet!
Ferien er til for å nytes. Det betyr ofte å legge fra seg de digitale hjelpemidlene med jevne mellomrom. Med de rette forholdsreglene kan man med god samvittighet legge fra seg mobil, e-poster og PC når ferien skal nytes maksimalt. Da gjelder det imidlertid å kunne slappe helt av, og ikke måtte uroe seg for hverken regninger, ubesvarte anrop fra kollega og kunder. Sett opp et e-post varsel via appen du eller jobben bruker, eller legg igjen en telefonsvarer dersom du ikke kan nås. Pass på å si ifra om, eller når du har anledning til å svare og hvor lenge du eventuelt er utilgjengelig. 

 

Ikke Nortel kunde enda?

Har du spørsmål om Nortel, våre abonnement og tjenester? Les mer om dekningenabonnementene våre, eller send inn skjemaet