Hva er eSIM og hvorfor er det så enkelt?

Hva er eSIM og hvorfor er det så enkelt?

Lene Buch

05. sep 2022

E'en i eSIM står for det engelske ordet “embedded” som betyr at SIM-kortet er en del av telefonen din, og ikke en fysisk komponent du må putte inn.

Alt blir derfor enklere og mer tilgjengelig, både for deg som er bedriftseier og deg som er ansatt. Det koster ikke ekstra å gå over til eSIM, og det er superenkelt. Vi forteller deg hvordan eSim kan gjøre deg enda mer Grenseløs!

eSIM er fortsatt ganske nytt, og ikke alle telefoner støtter denne funksjonen enda, men vi er helt sikre på at eSIM er framtiden for den teknologiske utviklingen av SIM-kortet. Se hvilke telefoner som støtter eSIM her.

Er det fysiske SIM-kortet snart en dinosaur?

Helt siden GSM nettet kom i 1993 har vi forholdt oss til fysiske SIM-kort som hele grunnlaget for et mobilabonnement. Den tid er over.  Du slipper å vente på at det skal dukke opp et SIM-kort i postkassen din, og du trenger ikke lete etter den lille "pinnen" du må ha for å bytte SIM-kort.


Et SIM-kort ser i dag, nesten 30 år senere, omtrent likt ut som i 1993 da mobiltelefoni ble allemannseie og telefoner så ut som mursteiner. Det eneste som har endret seg rent utseendemessig er størrelsen. De første SIM-kortene var i størrelsesorden 3.3x2.1 tommer. Så begynte man å krympe kortene; vi fikk Mini-SIM, Mikro-SIM og siste i rekken er Nano-SIM-kortene som brukes i så og si alle smarttelefoner. Disse er bare 0.4x0.3 tommer.

Praktiske sider ved eSIM

eSIM er framtiden for den teknologiske utviklingen av SIM-kort av flere grunner:

  • I og med at det ikke er et fysisk kort reduseres mengde plastavfall.
  • Man kan ikke miste eller bli frastjålet et eSIM kort.
  • Det er mulig å bytte telefonoperatør uten å måtte tenke på at man trenger et nytt SIM-kort.

Teknologien er fortsatt ganske ny, og det kommer stadig forbedringer og nye muligheter. 

Er du allerede Nortel-kunde bestiller du enkelt eSIM på Min Side.

eSIM er neste steg i utviklingen

Ettersom eSIM er ganske nytt, er det ikke alle versjoner av telefoner, klokker og nettbrett som støtter denne funksjonen, og det varierer litt mellom telefonprodusentene hvilke funksjoner knyttet til eSIM som er tilgjengelig. Derfor er lurt å undersøke litt rundt eSIM før man tar det i bruk. 

Vi har laget en oversikt for deg over hvilke telefoner som har mulighet for eSIM her. På denne siden finner du også mer informasjon om hvilke muligheter som finnes for Dual SIM med kombinasjon av eSIM og fysisk SIM-kort, for eSIM kan fungere enten som hovedabonnement, tvillingkort eller datakort. 

Ny teknologi er gøy, prøv det da vel! Logg inn på Min Side og bestill eSim. 

Les mer om våre mobilabonnement