Dropp mobilen når du kjører. Både farlig, og nå - enda dyrere

Dropp mobilen når du kjører. Både farlig, og nå - enda dyrere

Lene Buch

14. mar 2022

Mobiltelefonene våre er nesten blitt en del av oss, og du har den sannsynligvis med deg overalt. Den fungerer som både arbeidsverktøy og underholdning, og lar oss kommunisere og holde oss oppdatert på verden rundt oss. I mange tilfeller vil telefonen din være et nyttig og viktig verktøy. Med datapakker tilpasset ditt behov, og sentralbordet rett i lomma sørger vi for en enkel og fleksibel hverdag hvor du hele tiden er tilgjengelig- både på jobb og privat.

Økte bøtesatser for mobilbruk under kjøring

I noen tilfeller kan det være greit å legge fra seg telefonen litt, og konsentrere seg om andre ting. Et godt eksempel på dette er når du kjører bil. Vi vet alle at du setter både deg selv og andre i fare ved å sitte å tukle med telefonen mens du kjører. Selv om statistikk fra Trygg Trafikk viser at Norge har vært det sikreste landet i verden i trafikken, så har vi enda en lang vei å gå. Det kommer også fram i andre rapporter at 1 av 3 dødsulykker i trafikken skyldes uoppmerksomhet knyttet til mobilbruk.

Ingen samtale eller SMS er så viktig at det er verdt å risikere liv. Ikke bare er det farlig, men vet du hvor dyrt det er om du blir tatt? Dersom du bruker mobiltelefonen ulovlig når du kjører bil kan du nå bli bøtelagt fra 7450kr og oppover. I tillegg vil du få tre prikker på førerkortet ditt. Regjeringen håper dette vil føre til at flere tenker seg om en ekstra gang før de tar opp telefonen når de sitter bak rattet.

Sammen kan vi gjøre en forskjell

Følger du derimot noen enkle regler kan du bruke telefonen til en viss grad selv om du har øynene på veien foran deg. Har du koblet telefonen din til et håndfri-system, eller har den plassert forskriftsmessig i egen mobilholder, kan du ta imot, starte eller avslutte samtaler. Du har også lov til å styre og spille av lydfiler når telefonen er koblet til et håndfri-system.

Sammen kan vi gjøre veiene rundt oss enda tryggere. Legg fra deg telefonen, og ikke la deg distrahere når du kjører bil. Den tekstmeldingen eller varselet som popper opp underveis ligger der også når du stopper bilen. Med Norges beste dekning fra Telenor, og abonnement som gjør deg grenseløs kan du være trygg på at du har både dekning og nok data til å scrolle sosiale medier, plotte inn destinasjoner på Google Maps, eller svare på mail hvor enn du måtte befinne deg. Men husk å vente til du har stoppet bilen.

Vi ønsker deg god tur, kjør forsiktig!

Ønsker du å motta nyttige tips og triks og inspirasjon for god bruk av mobiltelefoni i din bedrift? Klikk på knappen nedenfor, legg igjen din e-post, så sender vi deg vårt faste nyhetsbrev.
Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev.  Meld deg på her.