Dette kan påvirke dekningen din

Dette kan påvirke dekningen din

Lene Buch

12. jun 2023

Hvor du befinner deg, og miljøet rundt kan påvirke hvor god dekning du har. Her er 4 faktorer som kan påvirke dekningen din:

Om du er inne eller ute

Oppholder du deg i for eksempel betongbygninger kan du oppleve dekningen som dårligere. Dette er fordi signalene ikke alltid får “fri bane” og sliter med å komme gjennom de tykke betongveggene.

 

Hvor mange som er på nettet samtidig

Har du noen gang vært på en konsert eller arrangement hvor du sliter med å sende en melding eller åpne et varsel på Instagram eller Facebook? Dette er fordi nettet kan bli overbelastet når det er mange personer som bruker det samtidig, hastigheten og dekningen vil da bli dårligere. Heldigvis trenger du som regel ikke å bevege deg så langt unna folkemassen før du får bedre dekning.

 

Avstanden til nærmeste basestasjon (topografi)

Jo nærmere du står en basestasjon, jo bedre er dekningen. Derfor kan du for eksempel oppleve dårligere dekning og hastighet på toppen av et fjell, dypt inn i skogen eller midt ut på havet. 

 

Hvilken telefon du har

Hvilken telefon du har kan også være med å påvirke dekningen og hastigheten. Dette kan også være grunnen til at noen rundt deg opplever annerledes dekning selv om dere har helt samme abonnement og operatør. Nyere telefoner er ofte mer mottagelige til signalene rundt, og har mulighet til å koble seg opp på 5G-nettet som er enda raskere og bedre enn 4G. Du kan lese mer om 5G her.

 

Sjekk dekningen der du er, eller dit du skal

Siden vi benytter oss av Telenors nettverk kan du sjekke dekningskartet her.  Telenor opplyser selv på sine sider at de har over 8000 basestasjoner i Norge og 85 % arealdekning. Disse basestasjonene ligger på de høyeste fjell og dypeste fjorder, noe som sikrer alle brukere av Telenors nettverk god dekning og hastighet uansett hvor man befinner seg.

Er du usikker på hvordan du finner fram på kartet kan du ta kontakt med oss så hjelper vi deg.

Ikke kunde enda?

Så lett er det bli kunde hos Nortel

 

Les mer om dekningenabonnementene våre, eller send inn skjemaet