Abonnement på mobil gjennom jobb- hvordan fungerer det egentlig?

Abonnement på mobil gjennom jobb- hvordan fungerer det egentlig?

Lene Buch

24. mai 2022

Telefon og tilgang på data for å kunne logge seg på nett uansett hvor man er, har blitt et viktig arbeidsredskap. Bedriftstelefoni kan virke litt komplisert , men det trenger ikke være vanskelig.

 

Bruk av privat telefon på jobb

Arbeidslivet har forandret seg i løpet av de siste årene, og arbeidshverdagen har blitt mer fleksibel.

Arbeidsgiver kan ikke kreve at du skal bruke privat mobiltelefon i jobben din, men det er mulig hvis dere inngår en særlig avtale om det. Da skal kostnadene til telefoni gjort i arbeidstiden dekkes av arbeidsgiver, og det kan fort bli komplisert å følge med på hva som er hva.

En enklere løsning er å ha mobilabonnement gjennom jobben. Dette mobilabonnementet kan du også bruke på fritiden, og arbeidsgiver kan velge å dekke utgifter til for eksempel ekstra datapakker og andre tjenester kjøpt med mobilen med inntil 1000 kroner via såkalte fellesfakturerte varer og tjenester. Disse er ikke skattepliktige.

Skatteregler for bedriftstelefoni

Statistisk sentralbyrås oppgir at hele 96 prosent av av alle nordmenn hadde en smarttelefon i 2020, og nettsurfing, se på film og lytte til lydbøker på fritiden er et frynsegode mange med bedriftsabonnement nyter godt av.

Fra januar 2021 ble beløpet for skattefrie gaver fra arbeidsgiver hevet til 5000 kroner. Det ble også åpnet for at arbeidsgiver kan gi elektroniske kommunikasjonstjenester (EK tjenester) som gave. Beregning av skattepliktig fordel som du som arbeidstaker må betale skatt av, faller da bort.

Hvis arbeidsgiveren din ikke ønsker å gi EK tjenester som gave, skal det beregnes skattepliktig fordel hvis du bruker telefonen privat. Det er allikevel maks 4392 kr pr. år du må skatte av. Beløpet legges til lønnen din, og rapporteres til skattemyndighetene av arbeidsgiver. Dette gjelder enten arbeidsgiveren står som abonnent (naturalytelse) eller du står som abonnent (utgiftsgodtgjørelse)

Hvis du derimot ikke tar med deg telefonen hjem og bruker den utenom arbeidstiden, skal det ikke beregnes skattepliktig fordel av bedriftstelefonien.
Som du ser finnes det fordeler ved å ha mobilabonnement gjennom jobben, og enkelt er det også! Nedenfor har vi ramset opp 5 fordeler ved å ha bedriftsabonnement fra Nortel.

5 gode grunner til å velge bedriftsabonnement fra Nortel

 1. God dekning.
  Alle våre abonnement har Telenor-dekning, noe som gjør at du kan føle deg trygg på at du har god dekning i hele landet. Telenor bygger stadig ut 5G-nettet, og øker samtidig kapasiteten på 4G-nettet. Dette gjør at du kan bruke telefonen din til akkurat det du vil- når du vil!

 2. Kundeservice.
  Vi sitter klar til å hjelpe deg! Med en gjennomsnittlig svartid på 21 sekunder trenger du ikke vente lenge for å få hjelp. I tillegg kan du nå oss på mail og chat.

 3. Få full kontroll med våre Apper.
  Med Nortel- appen får du full oversikt over eget forbruk. I tillegg kan du kjøpe ekstra datapakker og bestille tilleggstjenester. Har bedriften din sentralbordløsning? Med denne appen har du sentralbordet lett tilgjengelig rett i lomma.

 4. Stort utvalg av datapakker.
  Vi har datapakker og tilleggstjenester som passer ditt behov. Med et variert utvalg datapakker og tilleggstjenester kan du velge akkurat det som passer deg og ditt bruk. Vi hjelper deg så klart å finne det beste abonnementet for deg om du er usikker på hva du skal velge.

 5. Grenseløs.
  Med vårt beste abonnement Grenseløs har du frihet til å surfe og være tilgjengelig hele tiden uten å måtte tenke på å gå tom for data. Med 10GB hver dag er du sikret nok data både på jobb og privat.

Trenger du en god mobilløsning? Utforsk Nortels abonnementer